Boeken

Een jongen met de naam Kerstmis

We weten het: kinderboeken zijn niet goedkoop, en om er dan eentje te kopen die je alleen rond Kerstmis kunt (voor)lezen… Maar echt, ‘Een jongen met de naam Kerstmis’ is het waard.

Een jongen met de naam Kerstmis

De tekst op de achterkant van het boek pakt ons meteen. ‘Je staat op het punt om het ware verhaal van de Kerstman te ontdekken. Dit verhaal bewijst dat niets onmogelijk is’. Een betere samenvatting van een boek bestaat niet!

Het is juist in deze periode van het jaar dat we ons allemaal een beetje willen laten betoveren, zowel jong als oud. En dit boek gaat dat doen. Het boek over Nikolas, die met zijn vader in Finland woont. Ze hebben het niet breed, en dus grijpt Nikolas’ vader de kans om veel geld te verdienen met beide handen aan.

Elfhelm

Die kans betekent wel dat Nikolas bij zijn tante Carlotta wordt achtergelaten, die niet bepaald dol is op kinderen. Dat wordt, dat zie je aankomen, geen succes. En zo gebeurt het dat Nikolas zijn vader achterna gaat, die op zoek is naar het legendarische elfendorp Elfhelm. Als hij kan bewijzen dat het echt bestaat levert hem dat veel geld op!

Wat volgt is een verhaal dat zo vol overtuiging is geschreven, dat wij ons bijna niet meer kunnen voorstellen dat Elfhelm met al zijn inwoners niét bestaat. Absurd, en tegelijkertijd zo echt; precies wat een mens nodig heeft in deze tijd van het jaar.

Een jongen met de naam Kerstmis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen het boek waarschijnlijk probleemloos zelf lezen. Het leent zich er echter ook prima voor om voor te lezen, en dat kan ook al aan wat jongere kinderen. Bijkomend voordeel: voorlezen is een goed excuus om zelf ook te genieten van dit heerlijke kerstverhaal!

Een jongen met de naam Kerstmis – Matt Haig
ISBN 9789048832712
Moon
€17,50