Boeken

Jolanda, dochter van de zwarte piraat

Het verhaal van Jolanda, dochter van de zwarte piraat, is er eentje uit de categorie ‘klassieker’. Geronimo Stilton vertelt het op zijn manier!

Het verhaal over Jolanda, van Emilio Salgari, is in zijn originele vorm wat zwaar voor kinderen. Wat ouderwets ook, het stamt uit 1905. Maar de basis is zo spannend, en aansprekend, dat een Geronimo Stilton versie het weer helemaal van deze tijd maakt!

Jolanda is de dochter van de Zwarte Piraat. Zij wordt gevangen gehouden door de graaf van Medina, maar de opvolger van de Zwarte Piraat, kapitein Morgan, besluit dat het de hoogste tijd is om haar te bevrijden. Hij en zijn kapers trekken ten strijde, met een spannend avontuur als vervolg.

Al zal een boek waarvan de titel met ‘Jolanda’ begint vooral bij meisjes opvallen, het verhaal is ook prima geschikt voor stoere jongens. Hartstikke spannend, met mooie illustraties en natuurlijk de kenmerkende ‘getekende’ woorden die op iedere pagina meermaals opduiken. Het maakt de boeken leesbaar, zeker ook voor kinderen die moeite hebben met lezen of snel afgeleid raken.

Een leuke bewerking op een klassiek verhaal, een lekker dik leesboek (meer dan 200 pagina’s) van de hand van Geronimo Stilton!

Jolanda, dochter van de zwarte piraat – Geronimo Stilton
ISBN 9789085922629
De Wakkere Muis
€12,50