Boeken

Isabel Allende: Ripper

Isabel Allende - Ripper

Isabel Allende weet hoe het moet, bestsellers schrijven. Enthousiast begonnen we in haar nieuwe boek, Ripper, onder de indruk van de teaser op de eerste bladzijde.

Isabel Allende – Ripper

Een meisje vertelt vol overtuiging dat haar moeder vermoord zal worden. Ze weet zelfs door wie, zo lijkt het. Maar waar haar moeder zich bevindt is een raadsel.

Wat volgt is allereerst een kleine reis in de tijd, waarin je het meisje, Amanda, en haar moeder, Indiana, beter leert kennen. Amanda speelt online het Ripper spel, waarin zij met anderen historische misdrijven oplost. Spannend… maar als er in haar eigen omgeving, het San Francisco van nu, moorden plaatsvinden die veel interessanter zijn, verleggen zij hun aandacht. Maar of dat een goede zet is?

Klinkt als een spanende misdaadroman! En toch is het dat niet helemaal. Want voor het echt spannend wordt ben je al een aardig eind op weg in deze dikke pil. Je leert naast Indiana en Amanda nog veel meer mensen kennen, leest van alles over hun dagelijkse beslommeringen en andere feitjes, waarvan een lezer die van wat meer tempo houdt zich af kan vragen hoe relevant dit allemaal is.

Zelfs al raak je wat ontmoedigd door de wel heel geleidelijk opbouwende spanning, lees vooral verder. Want schrijven kan Isabel Allende uiteindelijk als de beste, en wie wil met zo’n intrigerende start nu niet weten hoe het verhaal afloopt?

Ripper – Isabel Allende
ISBN 9789028425644
Wereldbibliotheek
19,90 euro