Boeken

Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten

dit is waarom mensen op twitter zitten diwmotz

Wist je dat je op Twitter briljante berichtjes tegen kunt komen? Ze werden gebundeld in het Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten-boek.

Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten

Waarom zitten mensen op Twitter? Dat is nogal een vraag. En de antwoorden zijn ook zo divers! Voor de ene is het een manier om verslag te doen van zijn of haar leven, terwijl de ander er vooral tijdens het tv-kijken helemaal los gaat (#ikvertrek is een aanrader!).

Niet alle tweets zijn bepaald lezenswaardig. Dat kan ook niet, met al die duizenden tweets die alleen Nederlanders  al dagelijks de wereld in slingeren. Maar er zitten wel echte juweeltjes tussen!

Hoe zit jij op Twitter?

Ben jij een fervent Twitteraar? Zoals je op de foto ziet zijn wij er regelmatig te vinden! Vaak via de telefoon, maar eigenlijk liever via een wat groter scherm. Net wat rustiger voor je ogen, en je kunt ook eens lekker uitgebreid rondsnuffelen en lezen zonder eindeloos te hoeven scrollen.

Wij bezoeken Twitter dus bij voorkeur via onze laptop. En dan niet via het scherm van de laptop zelf, nee, wij pakken het echt groots aan, met een los beeldscherm. Heerlijk, een groot scherm, waarop je niet alleen heel veel Twitter-berichtjes tegelijk kunt lezen, maar ook nog eens flink wat andere programma’s kunt hebben draaien. Ook iets voor jou? Laat je dan wel goed adviseren bij het monitor kiezen. Grootte, resolutie en aansluitmogelijheden zijn dingen waar je goed over na moet denken. Gebruik je je monitor bijvoorbeeld ook om films op te kijken dan wil je natuurlijk wel dat deze haarscherp zijn!

DIWMOTZ

Van de beeldschermen terug naar Twitter. Aisha Scheuer verzamelt al een tijd de beste Nederlandstalige twitterberichtjes. In 2013 richtte zij de website Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten op, DIWMOTZ afgekort. Met name via Facebook komen veel mensen die zelf niet op Twitter zitten (of geen tijd hebben om dagelijks op zoek te gaan naar juweeltjes van tweets) DIWMOTZ regelmatig tegen. Een goede tweet, opgepikt door Aisha, kan op Facebook op vele duizenden likes rekenen.

En nu is er dan het Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten boek! Best een opmerkelijke stap, want ‘boeken zijn uit, en digitaal is in’. En toch lezen die tweets in papieren vorm lekker makkelijk weg!

Pareltjes

Het boek is onderverdeeld in onderwerpen als werk, relatie, kinderfeestje, trein en random, voor alle tweets die niet in zo’n categorie vielen. Ook zijn er een paar twitteraars die hun eigen ‘hoofdstukje’ hebben gekregen: best een eer.

Aisha Scheuer kreeg bij het samenstellen van dit boek hulp van journalist Nick Muller. Samen zochten ze, in de enorme hoeveelheid tweets, naar de echte pareltjes. De grappigste, herkenbaarste, mooiste, opvallendste of creatiefste berichtjes. Daarbij zijn er een paar twitteraars die je regelmatig voorbij ziet komen, waarschijnlijk mensen die door de auteurs worden gevolgd omdat ze weten dat er vaak iets moois uit hun toetsenbord komt, maar ook volop minder frequent aanwezige gebruikers. Een mooie mix, die ook (of misschien wel: juist) op papier heerlijk wegleest.

Dit boekje is een perfect (kerst)cadeautje voor iemand die zelf graag twittert, maar ook juist voor iemand die er allesbehalve dagelijks te vinden is, maar wel van korte, rake teksten houdt. Knap verzameld, vol tweets die het verdienen om in gedrukte vorm bewaard te blijven.

Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten – Aisha Scheuer en Nick Muller
ISBN 9789046822845
Nieuw Amsterdam
€9,99