Boeken Celebs

In de hoogste versnelling

Top Gear is een autoprogramma dat zelfs voor mensen die werkelijk niks met auto’s hebben toch nog erg vermakelijk is. Alhoewel de presentatoren auto’s over het algemeen zéér serieus nemen, is er ook genoeg plek voor scherpe grappen en natuurlijk om elkaar eens flink af te zeiken als het om smaak gaat.

Jeremy Clarkson is naast presentator ook nog een aardig schrijver, en zijn nieuwste boek ‘In de hoogste versnelling’ gaat niet alleen over auto’s, maar over allerlei machines. Van de Concorde tot een onderzeeboot, van de Rolls-Royce tot de spaceshuttle. Zoals je mag verwachten komt Clarkson met vele leuke anekdotes en stukjes geschiedenis, afgewisseld met zijn ongezouten mening.

En toch komt het op papier allemaal nét niet over zoals het op tv gebeurt. Dat komt ten eerste door de vertaling: bepaalde hilarische Britse uitdrukkingen zijn in het Nederlands simpelweg niet grappig, hoe goed een vertaler zijn best ook doet. Daarnaast mist het op papier ook een beetje de sjeu die het op tv wel meekrijgt, het is allemaal net wat minder scherp. Dat maakt ‘In de hoogste versnelling’ geen vervelend boek hoor, verre van dat. Maar als je ‘helemaal niks hebt’ met auto’s, vliegtuigen en boten kun je het misschien beter laten liggen.

In de hoogste versnelling – Jeremy Clarkson
ISBN 9789022993088
Uitgeverij A.W. Bruna
12,50 euro

In de hoogste versnelling
Bestel via Bol.com: In de hoogste versnelling
Jeremy Clarkson