Boeken

Ik woon in twee huizen

Een scheiding is voor een jong kind over het algemeen erg ingrijpend. Er verandert van alles, papa en mama wonen opeens niet meer samen in 1 huis. Boekjes, passend bij de leeftijd van het kind, helpen om alles te begrijpen en verwerken, én de omgeving uit te leggen wat er aan de hand is.

‘Ik woon in twee huizen’ richt zich daarbij op jonge kinderen, vanaf 4 jaar. Het vertelt het verhaal van Nina, haar ouders zijn gescheiden en wonen niet meer in 1 huis. Al snel wordt duidelijk dat dat heus niet altijd leuk is, papa, mama en Nina zijn er alledrie best wel eens verdrietig van. Maar, en dat is vreselijk belangrijk bij deze leeftijdscategorie, papa en mama houden dan misschien niet meer zoveel van elkaar, ze houden allebei wél heel veel van Nina.

Dit boek geeft in begrijpelijke bewoordingen en treffende illustraties aan wat de impact is van een scheiding. Goed passend bij de doelgroep maakt het zaken niet leuker (of erger) dan de realiteit, en is het bijvoorbeeld ook perfect geschikt om klassikaal te behandelen als er een scheiding speelt bij 1 van de kinderen in een klas.

Ik woon in twee huizen – Marian de Smet & Nynke Talsma (ill.)
ISBN 9789044808667
Clavis
13,95 euro

Ik woon in twee huizen
Bestel via Bol.com: Ik woon in twee huizen
Smet, M. De