Boeken

Ik wist het: de nieuwe Chantal van Gastel

Het nieuwe boek van van Chantal van Gastel is een behoorlijk dikke. Gelukkig maar, want dit verhaal zou eindeloos door mogen gaan!

De eerdere boeken van Chantal van Gastel lezen stuk voor stuk heerlijk weg, maar enorm verrassend zijn ze niet. Niks mis mee, maar des te verbaasder zijn we als we ontdekken dat dat in ‘Ik wist het’ totaal anders is.

Mia start een bloemenwinkel op een knus winkelplein, dat met de opening van een nieuw winkelcentrum de aanloop een beetje mist. Ze is vastberaden er wat van te maken in het schattige pand dat ze heeft gekocht, en dat lukt haar behoorlijk. Haar liefde voor het vak, haar bevlogenheid én haar intuïtie zorgen voor een vliegende start.

De liefde

Natuurlijk komt er in dit boek ook een fijne man voorbij. Sterker nog, het zijn er twee! De knappe Feo, de levensgenieter die de dagen plukt, en in een opwelling een tostiservice is begonnen. En de wat meer serieuze Axel, journalist, die zich flink in de zaken vast kan bijten. Ze zijn allebei dol op Mia, en zij op hen, maar welke liefde is voorbestemd?

De verrassing

Heb je 478 pagina’s nodig om een meisje te laten worstelen met haar liefde voor twee mannen? Ja! Want die worsteling, en eigenlijk haar eigen leven, worden bepaald niet gemakkelijker gemaakt door de eerdergenoemde intuïtie. Er is iets bijzonders met Mia aan de hand, noem het intuïtie, noem het magie…noem het typisch Mia. En dat maakt dit boek enorm verrassend, en veel meer dan een liefdesroman.

Love Actually

De laatste hoofdstukken van ‘Ik wist het’ lezen als Love Actually, waar verschillende verhaallijnen, die weinig met elkaar te maken lijken te hebben, opeens allemaal in elkaar vallen. Briljant uitgewerkt, en dankzij de kerstsfeer die tegen die tijd in het boek is losgebarsten word je er helemaal warm van. Met afstand Chantal van Gastels beste boek tot nu toe.

Ik wist het – Chantal van Gastel
ISBN 9789044344868
The House of Books
€19,95