Boeken Kids Travel

Ik wil niet wel vliegen

Ik wil niet wel vliegen

Met het vliegtuig op vakantie? Het ene kind kijkt ernaar uit, het andere vindt het doodeng.

Ik wil niet wel vliegen

Hoe ga je om met een kind dat vliegangst heeft? Niet met het vliegtuig op vakantie gaan is een optie, maar misschien is het handiger de vliegangst al zo jong mogelijk aan te pakken. Maar hoe?

In ‘Ik wil niet wel vliegen’ krijg je daar alle hulp bij. Dit boek is speciaal geschikt voor kinderen om zelf of samen met jou te lezen, en geschreven door mensen die zowel verstand hebben van vliegen, als van vliegangst. Teije Koopmans (kindertherapeut), Lucas van Gerwen (piloot en psycholoog) en Eline Ladru (illustrator) werken alledrie bij Stichting VALK, die zowel volwassenen als kinderen van hun vliegangst probeert te helpen.

De basis

Vliegangst kun je pas overwinnen als je weet hoe je eraan gekomen bent, en hoe dat eigenlijk werkt, angst hebben voor iets. Dat is dan ook precies waar het boek mee start, op een speelse manier. De toon past perfect bij kinderen vanaf een jaartje of acht, en ook de illustraties zullen kinderen aanspreken. Hiermee wordt in het boek een luchtige, en zeker niet te beladen sfeer neergezet, die niet alleen goed bij kinderen past, maar het onderwerp ook niet zwaarder maakt dan het is.

Vliegen?

Veel kinderen hebben angst doordat ze niet weten wat hen overkomt in een vliegtuig. Wat staat je te wachten? Wat zijn al die geluiden? Wat doet een piloot precies? Is onweer gevaarlijk, voor een vliegtuig?

Een groot deel van die angst valt weg te nemen door op al deze vragen antwoord te geven, en dat is dan ook precies wat er in dit boek gebeurt. Ook voor volwassenen best fijn om te lezen, trouwens, want natuurlijk zijn het niet alleen kinderen die vliegen eng kunnen vinden.

Vliegen zal voor veel kinderen misschien altijd wel een beetje spannend blijven. Maar met de hulp van Ik wil niet wel vliegen snappen zij in ieder geval waarom zij het spannend vinden, en wat hen te wachten staat. En dat scheelt al een heleboel.

Ik wil niet wel vliegen – Lucas van Gerwen / Teije Koopmans
ISBN 9789400510685
Lev.
€20,-