Boeken

Ik was niet alleen

Het verhaal is bizar, maar toch waargebeurd. Twee vrouwen, halverwege de dertig en op jonge leeftijd geapopteerd, komen erachter dat zij tweelingzusjes zijn. Vlak na hun geboorte zijn zij van elkaar gescheiden, zonder van elkaars bestaan af te weten bouwden zij een leven op. Hoe is het als je elkaar dan ziet? ‘Ken’ je elkaar, of ben je complete vreemden van elkaar? En in hoeverre heeft je opvoeding en omgeving invloed gehad op wie je bent geworden?

Paula Bernstein en Elyse Schein komen er allemaal achter, en als lezer maak je van dichtbij mee hoe verwarrend, maar tegelijk geweldig dit is. De zussen doen in het boek ‘Ik was niet alleen’ beurtelings hun verhaal, waardoor je steeds meer over hun levens gescheiden van elkaar, maar uiteraard ook mét elkaar te weten komt. Uiteraard zijn zij vreselijk blij dat zij elkaar gevonden hebben, maar 1 ding is zeker: het zet hun leven compleet op zijn kop.

‘Ik was niet alleen’ leest lekker weg, en als lezer zul je je regelmatig proberen voor te stellen hoe het is als je na 35 jaar opeens je identieke tweelingzus ontmoet. Een gevoel dat niet voor te stellen is natuurlijk, en juist het ongelooflijke hiervan zorgt dat je dit boek zult verslinden.

Ik was niet alleen – Paula Bernstein & Elyse Schein
ISBN 9789069748832
Uitgeverij Arena
18,95 euro

Ik was niet alleen
Bestel via Bol.com: Ik was niet alleen
Bernstein, P, Edgar H. Schein & Schein, E