Boeken

Ik moet je iets vertellen

De zin ‘ik moet je iets vertellen’ is over het algemeen geen voorbode voor leuk nieuws, en in het gelijknamige boek wordt daarop geen uitzondering gemaakt. De vrouwen van Summer Street hebben allemaal zo hun geheimen, en ze zijn niet allemaal even fraai.

Faye heeft een geheim voor haar tienerdochter Amber, een geheim dat ze beter met haar had kunnen delen. Amber heeft ook een geheim namelijk, eentje dat er voor zorgt dat zij wellicht dezelfde fouten als haar moeder zal maken. Maggie heeft ook een geheim voor haar ouders en omgeving, maar vooral voor zichzelf. En Christie, de wijze vrouw waarbij eerder genoemden haar hart uitstortten, heeft zelf ook een verleden dat niemand kent.

De verhalen van deze vrouwen worden redelijk los van elkaar verteld, de enige parrallel is de straat waarin zij wonen en de afspraken die zij hier geregeld met elkaar maken. Zal het ieder van hen lukken het verleden achter zich te laten, en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?

‘Ik moet je iets vertellen’ heeft een aansprekend thema en fijne hoofdpersonen, die er al snel voor zorgen dat je met hen meeleeft. Soms is de schakeling tussen de verschillende verhalen een beetje irritant, zou je willen dat je weet hoe het verder gaat met de persoon die aan het woord was. Maar het is ook juist door het rekken van de verhalen dat je vanaf het moment dat je begint te lezen, eigenlijk niet meer wilt stoppen tot je het boek uit hebt.

Ik moet je iets vertellen – Cathy Kelly
ISBN 9789044319538
The House of Books
17,50 euro

Ik moet je iets vertellen
Bestel via Bol.com: Ik moet je iets vertellen
Cathy Kelly