Boeken

Ijskoud: New Adult roman van J. Lynn

New Adult is dé hardst groeiende categorie boeken in Amerika. Maar wat houdt dat nu precies in? En is Ijskoud van J. Lynn een goed voorbeeld?

New Adult gaat verder waar Young Adult stopt. Deze laatste categorie kennen we in Nederland goed, de boeken voor tieners (die ook door vrouwen boven de 20 volop gelezen worden) vinden gretig aftrek.

New Adult is er voor de 18+ dames. De inhoud is over het algemeen behoorlijk expliciet (geen Vijftig tinten grijs, maar wel een hoop ehm, plezier), maar een goed New Adult boek bevat ook een prima verhaallijn, die vrouwen boven de twintig ook prima weet te boeien.

J. Lynn beheerst dit genre prima, ze leverde er al aardig wat boeken in af, die stuk voor stuk prima reviews krijgen. Ijskoud is haar nieuwste boek, en gaat over de lieve, kleine Sydney, en haar vriend Kyler. Ze zijn vrienden, al zo lang ze zich kunnen herinneren. Maar…eigenlijk zien ze elkaar al een hele tijd als veel meer dan dat. Durven ze dat toe te geven?

Klinkt niet als een spannend verhaal? Toch wel! J. Lynn weet de spanning tussen de hoofdpersonen namelijk goed op te bouwen, maar verliest tussen de stomende scènes door ook het verhaal niet uit het oog. Sydney en Kyler zitten namelijk noodgedwongen opgesloten in een vakantiehuis, ingesneeuwd, terwijl er ondertussen iemand rond lijkt te lopen die het op hun leven voorzien heeft. Dat geeft een aardige twist aan het verhaal!

New Adult boeken, goede althans, zijn er echt niet alleen voor jonge meiden. Ijskoud zal ook vrouwen in de twintig, dertig en daarboven boeien. Leest lekker weg, prima opgebouwd: gewoon een heerlijk boek.

Ijskoud – J. Lynn
ISBN 9789401902977
Omniboek
€14,99