Boeken

I love hockey: Slidings en toernooistress

Wat voetbal is voor jongens, begint hockey steeds meer te worden voor meisjes. Geen wonder dat ook boeken die zich op een hockeyclub afspelen populair zijn, met de I love hockey boeken van Barbara Scholten voorop.

Het nieuwste deel heet Slidings en toernooistress, wij lazen het.

Slidings en toernooistress

Slidings en toernooistress is alweer het zevende boek in de I love hockey serie van Barbara Scholten, die hiermee al een flinke groep vaste lezers aan zich wist te binden. Logisch, want de groep meiden die hockeyt neemt steeds verder toe, en wat is leuker dan boeken lezen die zich rondom jouw favoriete sport afspelen?

De boeken richten zich op meisjes in de hogere klassen van de basisschool, de meiden uit Slidings en toernooistress spelen in de D1 en zijn rond de twaalf jaar. In dit boek staat er een internationaal jeugdtoernooi centraal: harstikke spannend, ook vanwege alle buitenlandse gasten natuurlijk.

Echt meidenboek

Slidings en toernooistress is net als de voorgangers in deze serie een echt meidenboek. Niet tuttig, maar wel herkenbaar, zeker voor meisjes die hockey spelen. Naast de sport staan de persoonlijke belevenissen van de meiden centraal, hoogtepunten en dieptepunten, in dit boek de eventuele verhuizing van teamlid Falderie naar Parijs. Lekker om te lezen, en wij durven te garanderen dat er nog heel wat succesvolle delen zullen volgen.

I love hockey 7: Slidings en toernooistress – Barbara Scholten
ISBN 9789021674353
Ploegsma
€12,99