Boeken

Huisbeestenboel

Wat doen huisdieren zodra hun baasjes de deur achter zich dichtslaan? Kinderen komen erachter in het leuke prentenboek ‘Huisbeestenboel’. De vogel, de vis, de kat het konijn en al hun vriendjes nemen het er goed van als zij alleen thuis zijn.
 
Op iedere pagina gebeurt van alles. Kan je kind ieder diertje vinden op de soms hilarische tekeningen? Het is soms goed zoeken, maar vooral ook hardop schateren om het konijn dat lippenstift op doet en de kat die druk telefoneert. Maar, zodra de familie weer in aantocht is schiet ieder dier natuurlijk weer in zijn normale positie. Al zijn er wel wat dingen veranderd…
 

Aan het einde van het boek worden over de ontstane verschillen vragen gesteld. Hoe komt het dat de vis opeens geel is? En waar is het konijn gebleven? Het kind mag het allemaal vertellen, en kan daarbij natuurlijk rustig even terugkijken. ‘Huisbeestenboel’ is een leuk boek voor kleuters, dat hen leert kleine en grote verschillen op te merken en te verklaren. Vrolijk, grappig en keer op keer leuk. 

Huisbeestenboel – Loes Riphagen
ISBN 9789026127168
De Fontein
13,50 euro 

Huisbeestenboel
Bestel via Bol.com: Huisbeestenboel
Loes Riphagen