Boeken

Houd je hoofd koel!

Een boek dat begint met de vondst van het hoofd van een populaire cheerleader in een kookpan in de keuken van haar studentenhuis. Klinkt als een thriller, maar als we erbij zeggen dat de hoofdrolspeelster in ‘Houd je hoofd koel!’ Heather Wells is, gaat er bij lezers van ‘Mag het een maatje meer zijn?’ waarschijnlijk al een belletje rinkelen.

Houd je hoofd koel!, gezien het plot een geweldige titel, is namelijk geen thriller, maar het vervolg op ‘Mag het een maatje meer zijn?’, waarin voormalig tieneridool Heather leert te leven met haar vergane roem, in de gevangenis zittende vader en vertrokken moeder. Ohja, die vertrokken moeder was ook haar manager, en nam dus ook al het geld dat ze als tieneridool verdiende mee…

Ook in het vorige deel kreeg ze al te maken met twee moordzaken in het studentencomplex waar ze tegen kost en inwoning mag verblijven, mits ze wat huismeester werkzaamheden verricht. En net als toen, kan ze het ook nu niet laten zich vol in de zaak te storten. Dat het verhaal echter geen moment op een thriller lijkt, komt vooral door de ontzettend geestige manier van schrijven en de enorme zelfspot die Heather durft te hebben. Natuurlijk wil je als lezer weten hoe dat nou zit met dat hoofd, maar totdat je dat te weten komt zijn ook de belevenissen van Heather al genoeg om dit boek niet weg te willen leggen.

Houd je hoofd koel! – Meg Chabot
ISBN 9789069749556
Uitegeverij Arena
17,95 euro

Houd je hoofd koel !
Bestel via Bol.com: Houd je hoofd koel !
Meg Chabot