Boeken Opvoeden

Hoogbegaafd

Er zijn heel wat reacties die je kunt krijgen als je anderen vertelt dat je kind hoogbegaafd is. ‘Wat fijn’, ‘Nou nou’, of ‘Gefeliciteerd’, om maar eens wat te noemen.

Terwijl iedere ouder met een hoogbegaafd kind weet dat het écht niet alleen maar handig is. Om hen op weg te helpen is er nu het boek Hoogbegaafd, van expert Dr. Tessa Kieboom.

Hoogbegaafd

Het boek van Tessa Kieboom is niet nieuw, maar onlangs wel compleet herzien voor de 12de druk. Want de kennis over hoogbegaafdheid neemt steeds verder toe, waarmee de inhoud van het boek verandert.

Niet minder dan 277 pagina’s vol informatie waar je echt wat aan hebt als je kind hoogbegaafd is vind je in dit boek, dat is opgedeeld in vier delen. In ‘Een foto van hoogbegaafdheid’ wordt verteld wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is, en wat niet. Het tweede deel ‘Hoogbegaafd op school’ zal een flinke steun in de rug vormen voor iedere ouder die het juiste onderwijs voor zijn hoogbegaafde kind probeert te vinden. Ook perfect geschikt voor leerkrachten en intern begeleiders!

Deel 3, ‘Hoogbegaafd, gewoon (een beetje) anders’ helpt ouders hun kind op te voeden op een manier die zowel voor ouders als kind prettig is, terwijl ‘Hoogbegaafd in de praktijk’, deel 4 heel veel herkenbare voorbeelden geeft.

Herkenning en erkenning

Waar je als ouder van een hoogbegaafd kind in je omgeving nogal wat meewarige blikken kan verwachten, of reacties in de trant van ‘Oh, maar mijn kind is ook niet dom hoor!’, is dit boek een en al herkenning. En erkenning, dat je kind inderdaad een beetje anders is, en het hoogbegaafd zijn meer, of zelfs iets compleet anders is dan hoge cijfers halen op school. Een onmisbaar steuntje in de rug voor ouders van een hoogbegaafd kind.

Hoogbegaafd – Tessa Kieboom
ISBN 9789401406901
Lannoo
€19,99