Kookboeken hebben vaak één nadeel: vrijwel alle ingrediënten zijn vers, en da’s niet altijd even handig, boodschaptechnish gezien. Met gejuich begroetten wij dan ook het boek ‘100 recepten met de blikopener’.
In dit boek bevat elk recept minimaal 1 ingrediënt uit blik. Dat betekent veel gerechten waarbij je de benodigdheden al lang van te voren in huis kunt halen, zoals bij de Wittebonensalade met tonijn, bieslook en kappertjes. Maar ook als je toch meer van vers of exotisch houdt kun je met de recepten prima uit de voeten. Wat dacht je van Koude avocadosoep met artisjok bijvoorbeeld?
‘100 recepten met de blikopener’ is simpel van opzet en uitvoering, en bevat veel gerechten voor iedere dag. Misschien niet altijd verrassend of speciaal, maar wel enorm handig als je regelmatig voor je goedgevulde voorraadkast staat en toch geen idee hebt wat je die avond zal gaan eten. Door de veelal simpele bereidingswijzes ook prima geschikt voor niet al te bedreven keukenprins(ess)en.
100 recepten met de blikopener – Anaïsa Bruchner
ISBN 9789023011996
Uitgeverij Becht
12,90 euro
100 recepten met de blikopener
A. Bruchner