Boeken Kerst

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?

Geduld is niet de sterkste kant van de meeste kinderen, zeker niet als er iets Heel Leuks aan zit te komen. Kerstmis bijvoorbeeld! Gelukkig heeft Kleine Pip in dit boek daar ook last van.

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?

Benul voor dagen hebben jonge kinderen meestal niet. Iets als ‘nog vier nachtjes slapen’, voor volwassenen heel logisch, kan in jonge hersentjes een heel andere betekenis hebben. Dat geldt niet alleen voor kleine kinderen, maar ook voor kleine beren.

En dus vraagt Kleine Pip met grote regelmaat aan Papa Brom of het nu al zover is. Meestal ‘s ochtends heel vroeg, en steeds legt Papa Brom weer uit hoe lang het nog duurt. Lastig hoor, dat wachten!

Maar eigenlijk komt het wel goed uit dat Kerstmis nog even op zich laat wachten. De dagen voor Kerstmis zijn namelijk hartstikke druk, met allerlei dingen die moeten gebeuren. Een boom uitzoeken, kaarten versturen, cadeautjes inpakken, sneeuwpoppen maken… er is zoveel speciaals te doen dat de dagen voor kerst bijna net zo leuk zijn als het grote feest zelf!

Hartverwarmend en herkenbaar

Kleine Pip heeft alle kenmerken van een enthousiast klein kind, dat niet kan wachten tot het eindelijk Kerstmis is. Niet alleen ouders, maar ook kinderen, zullen daar veel in herkennen. De sfeer in het boek is hartverwarmend, écht Kerstmis, wat ‘Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?’ een heerlijk voorleesboek voor deze bijzondere periode van het jaar maakt.

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis? – Sébastien Braun & Mark Sperring
ISBN 9789051164671
De Vier Windstreken
€ 14,50