Boeken

Hoera, we gaan naar zwemles

Het nieuwe schooljaar betekent ook weer het begin van de zwemlessen. Zeker voor kinderen die voor het eerst gaan is dat erg spannend. Zal de meester of juf wel lief zijn? Vind ik het niet heel erg eng? Moet ik met mijn hoofd onder water? Met het leuke boekje ‘Hoera, we gaan naar zwemles’ kun je je kind alvast een beetje voorbereiden.

Het boek gaat over Roos en Joris, die voor het eerst naar zwemles gaan. En ze hebben er veel zin in, in tegenstelling tot wat andere kindjes in hun groep. Gelukkig blijken ze een hele lieve juf te hebben, die er voor zorgt dat al snel alle kindjes het naar hun zin hebben en steeds meer durven. Zonder bandjes, met kleren aan en zelfs heel ver onder water: al snel is de hele groep klaar om af te zwemmen voor het diploma.

Het goede aan de ‘Hoera’ serie van Marianne Busser en Ron Schröder zijn de voor peuters en kleuters zeer herkenbare en ingrijpende onderwerpen die aan bod komen. Bij kinderen is het lezen van een informatief doch luchtig boekje, waarin kinderen van hun leeftijd de hoofdrol spelen en alle gebeurtenissen realistisch aan bod komen, een perfecte voorbereiding. ‘Hoera, we gaan naar zwemles’ is op rijm geschreven, en doordat de hele zwemles, en vooral alles daaromheen (het omkleden, niet rennen in het zwembad, douchen en ouders die niet mee gaan de zwemruimte in) uitgebreid aan bod komt, zal het kind het vast en zeker keer op keer willen lezen. Een aanrader!

Hoera, we gaan naar zwemles – Marianne Busser en Ron Schröder
ISBN 9789044321289
The House of Books
11,50 euro

Hoera we gaan naar zwemles
Bestel via Bol.com: Hoera we gaan naar zwemles
Marianne Busser & Schroder, R