Boeken

Hoera, ik ben ongesteld!

Alle ouders, en met name moeders, van een meisje zullen er op een bepaalde manier tegenop zien: het moment dat zij voor het eerst ongesteld wordt. Dat kleine meisje dat opeens een jonge vrouw wordt, het gedoe… het is vaak voor moeders minstens zo spannend als voor de dochters zelf. De auteurs van het boek ‘Hoera, ik ben ongesteld! Help, ze wordt volwassen!’ willen moeder en dochter echter laten zien dat de eerste menstruatie niet vervelend hoeft te zijn.

Nieuw, spannend, onwennig en een hoop gedoe, dat is het wel. In deel 1, dat zich richt op de dochters, komt het allemaal langs. Er wordt uitgelegd wat dat nou precies is, ongesteld zijn, en waardoor dat komt. Zowel in feiten, als ook in korte verhalen over en mailtjes van jonge meiden. Het beestje wordt bij de naam genoemd, maar dan niet op een plastische, medische manier waar meiden zich ongemakkelijk bij zouden kunnen voelen, of waardoor ze zelfs met meer vragen zouden kunnen blijven zitten. Er worden ook leuke tips gegeven hoe je de eerste menstruatie kunt vieren, zodat al snel duidelijk wordt: zo erg is het allemaal niet!

Als de dochters daar eenmaal van overtuigd zijn, zijn het in deel 2 de ouders, en dan met name de moeders, die nog even flink aan het idee moeten wennen. Zij krijgen vooral veel tips over hoe zij met hun dochter om kunnen gaan als het (bijna) zover is. Rituelen staan daarbij centraal, ze zorgen ervoor dat de menstruatie iets bijzonders maar tegelijkertijd ook iets bespreekbaars wordt. Het boek raakt, voor beide doelgroepen, de juiste toon, en biedt een goede mix tussen feiten, verhalen, achtergrondinformatie en activiteiten. Ouders van meiden: haal het in huis!

Meer informatie, en de mogelijkheid om het boek te bestellen vind je op www.hoeraikbenongesteld.nl.

Hoera, ik ben ongesteld! Help, ze wordt volwassen! – Yvonne Versteeg & Marion Kuip�ri
ISBN 9789090220376
Uitgeverij Hoera
17,50 euro