Boeken

Hoe word je een GameMeneer

Hoe word je een GameMeneer? Zomaar een vraag die heel wat kinderen zich stellen. Want goh, wat zou het leuk zijn, een bekende YouTuber worden, gewoon door games te spelen. Hoe je dat aan moet pakken lees je in dit boek!

Hoe word je een GameMeneer

Voor de ouders die dit lezen en niet zo thuis zijn in de wereld van YouTube: GameMeneer is een populaire YouTuber, op wiens kanaal je heel veel gaming video’s vindt. Waar we ons als volwassenen nogal eens afvragen hoe boeiend dat nou kan zijn, kijken hoe iemand anders een game speelt, spreken zijn ruim 600.000 abonnees boekdelen: GameMeneer weet precies waar de gamende jeugd van houdt.

GameMeneer heet in het echt overigens Don, en in dit boek vertelt hij over zichzelf. Hoe hij was als kind, en hoe hij uiteindelijk aan zijn YouTube-kanaal is begonnen. Leuk is dat ook vrienden en familieleden aan het woord komen. Met name de woorden van zijn moeder (‘Ga nou studeren’) als Don weer eens eindeloos aan het gamen is, zouden zo maar uit onze mond kunnen komen.

Succesvol

Maar ja, Don, die ging dus niet studeren. Hij zette video’s van zijn game-avonturen op YouTube, en wist daarmee een trouwe schare fans op te bouwen. Zeker kinderen en jongeren kijken meer YouTube filmpjes dan tv, waarmee YouTubers zomaar de nieuwe idolen zijn geworden.

GameMeneer is niet de eerste met een boek, maar hij pakt het wel erg goed aan. Goed passend bij de doelgroep, lekker veel kleurtjes en plaatjes, en toch ook informatief. Voor de meeste ouders zal er touw aan vast te knopen zijn, qua woorden en snelle overgangen tussen de ene tekst en de andere, voor vaste kijkers biedt het boek juist volop herkenning.

Hoe word je een GameMeneer
ISBN 9789400508668
Lev.
€14,99