Boeken

Hoe werkt mijn baby?

Het is een veelgehoorde uitdrukking bij jonge ouders: ‘waarom zat er geen gebruiksaanwijzing bij mijn baby?’. Want wat kost het toch een tijd (en slapeloze nachten…) om erachter te komen wat je baby bedoelt met dat ene specifieke huiltje, wanneer ‘ie nou moe is en wanneer ‘ie juist wil eten etc. Blij sprongen wij dan ook op bij het boek met de veelbelovende titel ‘Hoe werkt mijn baby?’. Is daar dan eindelijk die langverwachte gebruiksaanwijzing?

Het antwoord: nee. Dat is namelijk onmogelijk, aangezien iedere baby verschillend is. Wat het wél is: een leuk, laagdrempelig en vooral niet betweterig boekje, waarin allerlei vragen, problemen en situaties waar je nu je ‘opeens’ een baby hebt tegenaan kunt lopen. Waar veel boeken een nogal ‘wij vertellen je wel even hoe het moet, en wat zul je toch op een roze wolk zitten’ toon hebben, is ‘Hoe werkt mijn baby?’ een stuk vrijblijvender en realistischer. Zo is er veel aandacht voor borstvoeding, maar ook aan flesvoeding, en alle praktische handelingen die bij beiden komen kijken. Maar ook iets ‘vanzelfsprekends’ als luiers verschonen en ‘hoe kleed ik dit hoopje mens aan?’ komen aan bod.

Dit boek is geschreven als ware het een gebruiksaanwijzing bij een nieuwe aankoop. Leuk is de ‘producttekening’ in het begin van het boekje, en de lijst met ‘mogelijke accessoires’. Het maakt het allemaal wat meer down to earth en relaxed, net waar je behoefte aan hebt in een toch al hectische periode. ‘Hoe werkt mijn baby?’ is absoluut het meest complete, praktische en relaxte boek voor jonge ouders dat wij ooit zijn tegengekomen, een aanrader.

Hoe werkt mijn baby? – Louis Borgenicht & Joe Borgenicht
ISBN 9789057673634
mo’media
14,95 euro

Hoe werkt mijn baby?
Bestel via Bol.com: Hoe werkt mijn baby?
Louis Borgenicht & J. Borgenicht