Boeken

Hier woon ik

Butterfly Works zet zich in voor het verbeteren van de sociale leefomstandigheden, en onderneemt op dit vlak verschillende leuke activiteiten. Eén van de initiatieven vond in december 2006 in een dorp in het zuiden van Kenia plaats, waar deze organisatie zestig basisschoolleerlingen vroeg hun omgeving te tekenen of te beschrijven.

De inzendingen hebben bijgedragen aan het boekje ‘Hier woon ik’ , dat sinds kort in Nederland in de winkels ligt. Het Masai jongetje Saruni vertelt over zijn leven, en laat je met behulp van de inzendingen van zijn leeftijdsgenootjes en begeleidende foto’s ook zien hoe zijn omgeving eruit ziet.

Juist door een kind het woord te laten voeren, komt die hele verre wereld voor Nederlandse kinderen opeens een stuk dichterbij. Zij zien dat ook kinderen die er heel anders uit zien dan hen, en op het eerste gezicht een heel ander leven leiden, veel herkenbare dingen doen. Ook zij gaan naar school, zijn af en toe ziek en spelen graag buiten, om maar eens wat voorbeeldjes te noemen.

Dit boek is het eerste, zeer veelbelovende, deel van een serie over kinderen in andere landen. Mocht deze lijn zich voortzetten, dan mag de ‘Hier woon ik’ serie binnen afzienbare tijd niet meer ontbreken in iedere (school)bibliotheek. Met name geschikt voor kinderen in de onder-en middenbouw van de basisschool.

Hier woon ik – diversen
ISBN 9789044317961
The House of Books
12,95 euro

Hier woon ik
Bestel via Bol.com: Hier woon ik