Boeken

Het verkeerde meisje: de nieuwe thriller van Angelique Haak

Het verkeerde meisje

Angelique Haak is al een tijdje een bekende naam in thrillerland. Haar eerdere boeken deden het stuk voor stuk goed, en werden geprezen om hun sterke opbouw en verrassende plots. Met ‘Het verkeerde meisje’ schrijft zij een heel ander soort verhaal dan we van haar gewend zijn, maar dat maakt het boek zeker niet minder goed. In tegendeel zelfs!

Juiste tijd, juiste plaats

Als iemand een toevallig slachtoffer van een misdaad wordt, dan zeggen we wel eens dat diegene op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was. Maar is dat wel zo? Diegene moest waarschijnlijk op dat tijdstip op die plaats zijn, dus daar is niets verkeerds aan. Dat hij of zij precies op dat moment slachtoffer werd van een misdrijf, is niets meer dan pure pech.

Dat geldt ook voor Amelie. Ze is precies op tijd op het station, niks aan de hand, maar komt daar toch terecht in de handen van een behoorlijk angstaanjagend figuur. Ontvoerd wordt ze, en opgesloten in een muffe, donkere ruimte. Ze breekt zich het hoofd over de vraag waarom dit haar is overkomen. Is het haar toekomstige ex-man, die uit is op wraak, of geld? Of is het haar ontvoerder te doen om losgeld, aangezien haar vader nogal vermogend is?

Steeds weer nieuwe vragen

Niet alleen bij Amelie speelt deze vraag door het hoofd, ook de lezer zal zich het lang afvragen. Waarom Amelie? Wat is haar ontvoerder met haar van plan? Wat is haar connectie met haar ontvoerder, die we middels dagboekfragmenten steeds een beetje beter leren kennen. Ieder fragment levert nieuwe vragen op, veel vragen, terwijl tegelijk Amelies lot dat ook doet.

Stapje voor stapje maken we kennis met de hoofdpersonen uit dit boek, en de zaken die zich in hun jeugd hebben afgespeeld. Angelique Haak heeft in Het verkeerde meisje zoals altijd veel oog voor detail, waardoor zelfs op het oog onwaarschijnlijke situaties heel geloofwaardig worden.

Langzaam maar zeker komen de verhalen van Amelie en haar ontvoerder samen, en vallen de puzzelstukjes op hun plek. En dan, net wanneer je denkt alle vragen beantwoord te hebben, blijkt alles toch nét weer wat anders in elkaar te zitten. De spanning die het verhaal vanaf de eerste bladzijde kende, eindigt pas na de allerlaatste letter.

Het verkeerde meisje – Angelique Haak
De Crime Compagnie
19,95 euro