Boeken

Het verbrande huis

Liefhebbers van de boeken van Faye Kellerman kennen waarschijnlijk LAPD-rechercheur Peter Decker al. Hij speelt, samen met zijn vrouw Rina, de hoofdrol in haar nieuwste boek ‘Het verbrande huis’. Het verhaal speelt zich af in de buitenwijjken van Los Angeles, waar een passagiersvliegtuig neerstort op een appartementencomplex. Eerst lijkt het ‘alleen maar’ een tragische ramp, later blijkt er meer aan de hand.

Want hoe zit het met Roseanne Dresden, een stewardess die aan boord zou moeten zijn, maar wiens stoffelijk overschot niet wordt teruggevonden? En van wie is in vredesnaam het stoffelijk overschot dat wél wordt teruggevonden, maar niet lijkt toe te behoren aan één van de passagiers?

Naarmate het verhaal vordert stapelen de vragen zich op. Als lezer raak je al snel in de ban van het mysterie, zeker ook doordat het hier om heel normale, veelal ook jonge, mensen gaat, die allemaal een doodnormaal leven leken te leiden. Hebben het gevonde lijk en de vermiste stewardess iets met elkaar te maken? Leeft de stewardess nog, en zo niet, wie heeft haar vermoord? Je zult je in het boek moeten storten om erachter te komen, maar geloof ons: dat is absoluut geen straf.

Het verbrande huis – Faye Kellerman
ISBN 9789022549940
De Boekerij
18,95 euro

Het verbrande huis
Bestel via Bol.com: Het verbrande huis
Faye Kellerman