Boeken Culinair Health

Het ultieme gezondheidsplan

Dr. Gillian McKeith kennen we als de strenge begeleider in Wat je eet ben je zelf. En streng, dat is ook haar Ultieme Gezondheidsplan dat onlangs in boekvorm verscheen. De opbouw is goed: Gillian laat je eerst nadenken over waarom je nu eigenlijk iets aan je eetgewoontes wil doen, daarna laat ze je inzien hoe slecht deze waarschijnlijk zijn om vervolgens een 28 dagen-plan te geven waarmee het beter kan. En als je die 28 dagen bent doorgekomen is er natuurlijk ruimte voor wat lekkers, al geeft ze aan dat je voor de rest van je leven voor in ieder geval 90% haar plan zal moeten blijven volgen.

Een nobel streven, maar zoals al gezegd: Gillian is streng. Het zal voor junkfood verslaafden niet meevallen om opeens over te stappen op een dieet waarin groenten, zaden en fruit de hoofdmoot vormen. Er is geen ruimte voor zo nu en dan een snoepje of koekje, alles in het plan is ultra-gezond. Gillian houdt vol dat haar plan géén dieet is, maar voor iedereen die een ‘normaal’ eetpatroon heeft zal dit wel als zodanig beschouwd worden. Daardoor is het verdomd moeilijk vol te houden.

Toch is dit boek wel een interessant naslagwerkje als je je eetgewoontes wil veranderen. Naast het strenge plan bevat het namelijk ook veel informatie over voedingsmiddelen en de manier waarop je lichaam deze verwerkt. Daarnaast zijn bepaalde tips, zoals het eerlijk bijhouden van een eet-dagboekje zodat je jezelf niet langer voor de gek kan houden als het om eetgewoontes gaat, natuurlijk heel verstandig. Dr. Gillian McKeith is een bijna obsessieve gezondheidsfreak, en probeert dat van haar volgelingen ook te maken. Neem je haar plan echter met een (denkbeeldig!) schepje zout, dan kun je er veel positieve dingen uithalen.

Het ultieme gezondheidsplan – Dr. Gillian McKeith
ISBN 9789032510916
Uitgeverij De Kern
17,50 euro

Het ultieme gezondheidsplan
Bestel via Bol.com: Het ultieme gezondheidsplan
Gillian MacKeith