Boeken

Het snoepprinsesje

Eten en snoepen staan dan misschien wel centraal in de Nationale Kinderboekenweek, we weten allemaal dat te veel snoepen helemaal niet zo gezond is. Je wordt er te dik van en past niet meer in je kleren!
 
Het snoepprinsesje komt daar ook achter. Zij wordt erg verwend, en mag snoepen zoveel zij wil. In de kamer met een D op de deur ligt allemaal drop, bij de Z vind je de zuurtjes en zwemmen doet ze in een bad vol jam. Maar, zo wordt zij wel steeds dikker! Haar jurkjes moeten iedere week groter gemaakt worden, en zij past zelfs niet meer door de deuren van het paleis!
 
De koning schrijft een wedstrijd uit: wie kan het prinsesje weer dun maken? Tal van inzenders hebben suggesties, enge pillen en drankjes, slankmakende badpakken: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er! Maar uiteindelijk is het een beetje meer bewegen, dansen om precies te zijn, die de prinses van haar probleem af helpt.
 

Een wereldwijd probleem, overgewicht bij kinderen, wordt nu eens écht leuk en speels onder de aandacht gebracht. Het boek is goed geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters, en is een perfecte titel voor de naderende Kinderboekenweek. 

Het snoepprinsesje – Gertie Jaquet
ISBN 9789044323887
The House of Books
14,00 euro 

Het Snoepprinsesje
Bestel via Bol.com: Het Snoepprinsesje
Gertie Jaquet