Boeken

Het raadsel man

Natuurlijk, je mag niet alle mannen over één kam scheren. Maar, zo weten we allemaal, ze hebben van die onhebbelijkheden die typisch mannelijk zijn. Ze praten niet over wat ze dwars zit. Zijn niet best in het tonen van hun emoties, of het omgaan met die van een ander. Zijn nogal eens opstandig of zelfs gewelddadig. Hoe komt dat toch?

Over het verschil tussen mannen en vrouwen zijn al talloze boeken verschenen, waarbij met name de wat komisch opgezette, luchtige (cadeau)boeken de laatste jaren in opmars zijn. ‘Het raadsel’ man is echter weer eens een serieuzere variant, waarin écht wordt geprobeerd het verschijnsel ‘man’ te doorgronden.

Auteur Maggie Hamilton laat ook de mannen zelf regelmatig aan het woord, en gebruikt hun quotes om je hen te helpen begrijpen als het gaat om onderwerpen als relaties, vader worden, gezondheid en hoe mannen omgaan met hun werk. Vrijwel alle uitleg die zij geeft wordt onderbouwd, zodat je na het lezen van het boek (een klein beetje) weet hoe mannen in elkaar zitten, en hoe dat allemaal zo gekomen is. Fijn boek om er even bij te pakken als je weer eens niks begrijpt van het gedrag van je partner, maar ook ideaal om cadeau te doen aan een vriendin waarbij het op mannengebied even niet zo lekker loopt.

Het raadsel man – Maggie Hamilton
ISBN 9789044319033
The House of Books
14,90 euro

Het raadsel man
Bestel via Bol.com: Het raadsel man
M. Hamilton