Boeken Health

Het normale dieet

Het normale dieet

De titel van dit boek staat ons wel aan. Het normale dieet, met als ondertitel ‘Maak je niet dik’. Betekent dit een einde aan al die dieethypes?

Het normale dieet

We kennen ze allemaal wel, diëten waarin je bepaalde dingen niet, en andere dingen juist heel veel mag eten. Koolhydraten die echt niet meer kunnen, zuivel wat vergif blijkt te zijn en volkoren dat ook al niet gezond blijkt te zijn. Kun je nu echt alleen maar gezond eten door aan de superfoods te gaan, of een ander high-tech dieet te volgen?

Welnee, zegt Esmee Köhler, en zij kan het weten. Deze foodblogger en voedingscoach viel een aantal jaar geleden 15 kilo af, en die zijn er nog steeds af. Gewoon, door normaal te eten en haar gezonde verstand te gebruiken.

Nodig?

Gezond verstand, dat hebben we allemaal wel toch? Is zo’n boek dan echt nodig, of komen we een heel eind door weer eens ‘normaal’ te gaan eten, en een beetje logisch na te denken. Meer energie te verbruiken dan dat we binnen krijgen, om maar eens te noemen? Ja, dat zou je ook zonder dit boek wel kunnen. Maar wat achtergrondinformatie en een steuntje in de rug kan geen kwaad.

Eigenlijk is ‘Het normale dieet’ niet alleen een boek om af te vallen. Er staat simpelweg een heleboel informatie over voeding in, die we diep in ons hart ook zelf wel hadden kunnen bedenken, maar waarvan het handig is dat je het even gedrukt ziet. Zo hoef je echt geen speciale vruchtenyoghurt zonder suiker (en dus met kunstmatige zoetstoffen) te kopen: kies gewoon voor naturel yoghurt en voeg zelf wat fruit toe. Minstens zo gezond, en ook nog eens goedkoper. En dat we niet met honger, of zonder lijstje naar de supermarkt moeten gaan, omdat je dan veel meer koopt, dat wisten we eigenlijk ook wel, toch?

Wat Esmee heel goed doet is al deze tips, die allemaal zo normaal en zo oud als de weg naar Rome zijn dat we ze bijna zijn vergeten in al dat dieet-geweld, gewoon weer eens even op een rijtje zetten. Op een feitelijke, vlotte manier, zonder ook maar één moment belerend te zijn. Feitjes, tips en zelfs een quiz, het komt allemaal voorbij in dit ‘dieetboek’ dat voor iedereen een verademing zal zijn. Gewoon weer lekker normaal doen, klinkt ons als muziek in de oren!

Het normale dieet – Esmee Köhler
ISBN: 9789000344314
Spectrum
€14,99