Boeken

Het Moezelmeisje: Vertrekthriller legt duistere zaakjes bloot

Het Moezelmeisje

Dat het, wanneer je naar het buitenland vertrekt, niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, dat weten we door alle tv-programma’s wel. Dat je er ook duistere zaakjes tegen het lijf kan lopen, dat bewijst Het Moezelmeisje van Marelle Boersma.

Een schrijfster met ervaring

Marelle Boersma weet zelf alles van het opbouwen van een nieuw bestaan in het buitenland. Zelf liet zij Nederland in 2015 achter zich en verhuisde ze naar Portugal, waarvandaan ze in 2020 naar Frankrijk vertrok. Niet zo vreemd dat ook haar inmiddels bekende Vertrekthrillers zich zonder uitzondering in het buitenland afspelen, en draaien om Nederlanders die hier hun geluk beproeven.

Of die nog een rekening te vereffenen hebben, zoals Emma. Zij vertrekt in Het Moezelmeisje naar het Duitse stadje Cochem. Dat zij deze bestemming heeft gekozen is geen toeval; haar vader en broer wonen er al. Zij gaat echter niet die kant op om gezellig met hen herenigd te worden. Nee, de contacten zijn op zijn best ‘stroef’ te noemen. Dat Emma direct na aankomst met twee misdrijven te maken krijgt, maakt de situatie al niet beter. Hebben deze twee zaken, waaronder een ernstige aanrijding waar haar broer bij betrokken is, met elkaar te maken? En hebben ze wellicht ook met haar te maken, of ziet ze dingen die er niet zijn?

Duistere zaakjes

Dat het in de Moezel niet alleen maar zo mooi en vreedzaam is als we tijdens vakanties te zien krijgen, dat wordt al snel duidelijk. De streek is bekend geworden om zijn wijnen, maar om daar goed mee te verdienen moet er flink gebikkeld worden. Of misschien wel meer dan dat, want wat gebeurt er toch allemaal binnen het wijnbedrijf van Emma’s vader en broer?

In Het Moezelmeisje staan serieuze kwesties centraal, zaken die niet alleen in het boek gebeuren, maar ook in de echte wereld. Dat maakt het verhaal enerzijds extra interessant, door het bijzondere inkijkje dat je krijgt, maar tegelijk niet altijd even spannend. Een thriller is het zeker, maar wel eentje die niet iedere pagina van het boek evenveel spanning oproept. Daarvoor moet er teveel blootgelegd worden. Waar Marelle Boersma wel als vanouds in slaagt, is om de lezer mee te nemen op reis. Op reis naar een prachtig gebied, dat je bijna voor je ziet. Met goed uitgewerkte hoofdpersonen, sterke vrouwen en zaken waarvan je zou willen dat ze niet echt gebeuren. Een Vertrekthriller waarin het beste voor het laatste is bewaard.

Het Moezelmeisje – Marelle Boersma
ISBN 9789461095176
De Crime Compagnie
19,95 euro