Boeken

Het meisje dat uit de stilte kwam

Hoe is het om na 16 jaar doofheid voor het eerst te kunnen horen? Om dat ook maar enigszins te begrijpen moet je als horende eerst een beeld hebben van hoe het is om niét te kunnen horen. En dat is dus ook waar het grootste deel van ‘Het meisje dat uit de stilte kwam’ over gaat.

Een heel klein beetje misleidend zou je de titel dan ook wel kunnen horen. Als je een boek vol fantastische openbaringen van iemand die voor het eerst kan horen verwacht kom je tenslotte bedrogen uit. Toch had Fiona Bollag haar verhaal niet beter kunnen doen dan hoe ze het in dit boek gedaan heeft.

Zeer openhartig vertelt zij haar verhaal. Over de moeilijke momenten als dove, maar natuurlijk komen ook de mooie momenten aan bod. De twijfels over het al dan niet de operatie ondergaan die haar gehoor kan stimuleren, de wereld die opengaat als zij plots weer kan horen. Een prachtig boek, dat je een heel klein kijkje in de wereld van de doven geeft, maar je vooral laat inzien dat met een beperking ook best te leven valt.

Het meisje dat uit de stilte kwam – Fiona Bollag
ISBN 9789069748603
Uitgeverij Arena
17,95 euro

Het meisje dat uit de stilte kwam
Bestel via Bol.com: Het meisje dat uit de stilte kwam
Bollag, F., Hummel, P. & Kuepper, A.