Boeken

Hét lijfboek

Kinderen hebben al van jongs af aan een enorme fascinatie voor hun lichaam. Logisch, want het is ook een wonderlijk geheel. Het hart dat altijd klopt, bloed dat uit een wondje komt, en ogen die er in verschillende vormen en kleuren zijn… hoe werkt dat toch allemaal?

In Hét lijfboek komen al deze onderwerpen aan bod, op een manier die aansprekend is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Er is gebruik gemaakt van soms duidelijke, soms grappige illustraties en ook de test wisselt elkaar leuk af. De ene keer een grappig versje over een loopneus, vervolgens uitleg over hoe het komt dat je in de zon bruin wordt. Hierdoor kunnen zowel jonge kinderen als ook kinderen die zelf kunnen lezen hun hart ophalen in dit boek, terwijl het ook voor ouders een prettig naslagwerk kan zijn.

Hoe vaak heb jij al vragen over het menselijk lichaam gehad waar je geen pasklaar, voor kinderen begrijpelijk antwoord op wist? Dankzij de handige inhoudsopgave in dit boek pak je snel de goede bladzijde erbij, en kun je, met illustraties en wel, antwoord geven. Oh, en ook het lastige onderwerp ‘Seksualiteit en voortplanting’ komt op kindvriendelijke doch duidelijke wijze voorbij! Leuke extra is de bijgeleverde cd met dertien vrolijke lijfliedjes, die met name de jongere lezertjes aan zullen spreken.

Hét lijfboek – Bette Westera & Philip Hopman
ISBN 9789025744946
Gottmer
17,95 euro

Het lijfboek
Bestel via Bol.com: Het lijfboek
Bette Westera