Boeken

Het leven van een loser

De brugklas… bepaald niet het makkelijkste jaar in het leven van je kind. Opeens gaat het zich drukmaken over zaken als ‘erbij horen’, ‘meisjes/jongens’, ‘cool zijn’ etc. Eén kleine misstap, en je kunt het wel vergeten (althans, zo lijkt het op dat moment).
Nu zijn er natuurlijk allerlei boeken waarin pedagogen tips geven om je puberkind hier doorheen te helpen. Maar veel en veel leuker, en minstens net zo nuttig, is het boek ‘Het leven van een loser’. In Amerika was dit reeds een grote hit en wij vermoeden dat Nederland niet achter zal blijven.
Een jongen uit de brugklas, Bram Botermans, krijgt van zijn moeder een dagboek, pardon, logboek (een dagboek is zo niet cool!!) om zijn gedachtes en gevoelens in bij te houden. Goed voor de ontwikkeling. En zo krijg je als lezer dus een mooi kijkje in Brams leven. Bram is niet direct de held van de klas. Hij probeert het een beetje te hard, waardoor hij uiteindelijk met een paar nerds als vrienden zit opgescheept. Bram heeft het zwaar in de brugklas en thuis, met al die dagelijkse dingetjes die we onszelf waarschijnlijk nog pijnlijk goed kunnen herinneren.

Het leven van een loser is zowel voor ouders als beginnende pubers heerlijke leeskost. Pubers zullen zich erin herkennen, en hopelijk de lol ervan inzien, terwijl ouders vanaf de eerste bladzijde iedere minuut minstens twee keer in de lach schieten. Bram Botermans is geen loser, hij is onze nieuwe held!

Het leven van een loser – Jeff Kinney
ISBN 9789026125690
Uitgeverij De Fontein
13,95 euro 

Het leven van een loser
Bestel via Bol.com: Het leven van een loser