Boeken

Het jaar dat ik 30 werd

Het jaar dat ik 30 werd is het verhaal van Aaf Brandt Corstius, columniste van nrc.next. Zoals voor zovelen is het bereiken van de 30 een keerpunt in haar leven. Althans, ze vindt dat het dat zou moeten zijn. En dus moet ze nu maar eens een echt, serieus leven gaan leiden. Met twee koffers vertrekt ze naar New York, waar haar grote liefde woont. Al jaren vliegt ze regelmatig de oceaan over, maar dit keer is haar doel om er te blijven om te trouwen en kindjes te krijgen met haar vriend. Dat hij de bijnaam ‘Meneertje Knipperlicht’ heeft voorspelt al weinig goeds, en inderdaad, een tijdje later is Aaf gewoon weer terug in Nederland. Zonder Meneertje Knipperlicht.

Aaf besluit haar voornemen om een serieus leven te gaan leiden toch niet te laten varen, en zo is zij enige tijd later een koophuis, kat en baan als kleuterjuf rijker. En uiteraard verschijnt op dat moment Meneertje Knipperlicht weer ten tonele…

Net als in haar columns weet Aaf Brandt Corstius haar leven met humor en ironie te relativeren. Het boek leest heerlijk weg en is een prettige tegenhanger voor alle chicklit waar de markt voor vrouwen rond de 30 mee doorspekt is.

Het jaar dat ik 30 werd – Aaf Brandt Corstius
ISBN 9069747847 / 9789069747842
Uitgeverij Arena
15,95 euro

Het jaar dat ik 30 werd
Bestel via Bol.com: Het jaar dat ik 30 werd
Aaf Brandt Corstius