Boeken

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek

We zitten middenin de kerstvakantie, maar als de scholen weer zijn begonnen is het een herkenbaar beeld op woensdagmiddag: 1 of meerdere kinderen die wat op de bank hangen, verveeld met hun DS aan de slag zijn of aan de tv gekluisterd zitten. Dat kan leuker! Maar hoe?

Met ‘Het grote woensdagmiddag spelletjesboek’! En al doet de naam ‘spelletje’ vermoeden dat we als ouder aan onze haren naar de keukentafel worden gesleept om met zoon/dochterlief te spelen, de insteek van dit boek is juist dat kinderen zélf aan de slag kunnen.

Het boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en is vooral bedoeld om hen samen te laten spelen (zijn er geen andere kinderen in de buurt ben je dus alsnog de klos…). Dat kan zowel binnen als buiten zijn, per spel staat dat netjes aangegeven. ook het aantal spelers en de bedoeling staan uiteraard uitgelegd, zowel in tekst als beeld. Erg ingewikkeld zijn de meeste niet, een groot deel zou een kind zelf ook kunnen verzinnen, maar kom er maar eens op als je je verveelt. Een fijn boek om in de kast te hebben staan dus, en je kind linea recta naar te verwijzen als het gevreesde "Maham, ik verveeeeel me’ weer eens klinkt. Ook perfect geschikt om inspiratie uit op te doen wanneer je een kinderfeestje met veel kleine spelletjes wilt organiseren!

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek – B. Delalandre
ISBN 9789026124365
Uitgeverij De Fontein
12,50 euro

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek
Bestel via Bol.com: Het grote woensdagmiddag spelletjesboek
B. Delalandre