Boeken

Het gebeurde op een dinsdag

‘Het gebeurde op een dinsdag’ is geen boek dat je lekker ontspannen met een koekje en een glas thee kunt lezen. Het verhaal van en over 2 meisjes die op jonge leeftijd worden ontvoerd, misbruikt en bijna vermoord is afschuwelijk. In dit boek doen zij zelf hun verhaal, tot in detail, en vertellen zij hoe het hen na de afschuwelijke gebeurtenissen is vergaan.

Charlene en Lisa zijn pas 10 jaar als zij in 1999 worden ontvoerd en opgesloten door een pedofiel. Ze worden meerdere malen verkracht, gemarteld en bijna vermoord, totdat ze na 3 dagen bij toeval worden bevrijd door de politie. Zij vertellen zeer gedetailleerd over de gebeurtenissen, wat je als lezer niet in de koude kleren gaat zitten. Dit is echter wel de enige manier om écht duidelijk te maken wat zij hebben moeten doorstaan, en een klein beetje een idee te krijgen wat voor verhaal er achter de krantenkoppen van destijds schuilging.

Het verhaal stopt niet bij de bevrijding. Lisa en Charlene krijgen, uiteraard kun je bijna zeggen, ook daarna nog het nodige voor hun kiezen. Zoveel dat het zelfs tot een verwijdering tussen de 2 komt. Nu, ruim 10 jaar na de ontvoering, kunnen zij echter volmondig zeggen dat het goed met hen gaat, en hun vriendschap sterker is dan ooit. Een zeer indrukwekkend boek.

Het gebeurde op een dinsdag – Charlene Lunnon & Lisa Hoodless
ISBN 9789022553282
Uitgeverij Boekerij Arena
18,95 euro

Het gebeurde op een dinsdag
Bestel via Bol.com: Het gebeurde op een dinsdag