Boeken Celebs

Het aanzien van Máxima

Máxima is alweer 5 jaar prinses, en dat vraagt natuurlijk om een mooi overzichtsboek. ‘Het aanzien van Máxima’ is zo’n boek, en een bijzonder uitgebreid en geslaagd exemplaar zelfs. Het boek heeft een chronologische volgorde: eerst de verloving, dan de kennismakingstour door Nederland, vervolgens het huwelijk, de werkbezoeken en tenslotte het gezin.

Elke gebeurtenis wordt minutieus beschreven, de verlovingsaankondiging is bijna een ‘van minuut tot minuut’ verslag, waarbij ook uitspraken van Willem-Alexander, Máxima en andere aanwezigen gequote worden. Deze zeer grondige beschrijving gaat misschien nét wat te ver voor de gemiddelde Nederlander, maar dat is geen probleem: naast een uitgebreid verslag in woorden is er een minstens zo boeiende reportage in beeld.

Het boek is rijkelijk gevuld met foto’s. Bekende (officële) kiekjes en persfoto’s, maar ook vele informele, spontane foto’s. Hierop zie je Máxima duidelijk veranderen van een ultra-degelijke vrouw in een tuttig rood jurkje, tot een spontane, goed geklede moeder. Een heerlijk boek, ook voor de ‘niet Oranje fanaat’.

Het aanzien van Máxima – 5 jaar prinses
Uitgeverij Spectrum
ISBN 9789027456960
12,95 euro

Het aanzien van Maxima - 5 jaar prinses
Bestel via Bol.com: Het aanzien van Maxima – 5 jaar prinses
Fred J. Lammers & Mariette Middelbeek