Boeken

Helemaal mijn ding

Onlangs werd bekend dat ‘je ding doen’ en andere ‘ding’ uitdrukking zijn verkozen tot Vaagste Taal van 2009. Het boek ‘Helemaal mijn ding’ komt dus wellicht op een wat ongelukkig moment, maar daar laten wij ons oordeel natuurlijk niet door beinvloeden!
‘Helemaal mijn ding’ is een lekkere chicklit, met Bella en haar familie in de hoofdrol. Bella werkt in een schoonheidssalon die valt onder haar vaders imperium, net als de rest van haar bijzondere familie. Haar vader (trots op zijn Italiaanse roots) bleef nooit al te lang bij 1 vrouw, wat een bonte verzameling halfzussen- en broers opleverde. Bella’s man is er vandoor met haar halfzus, en dat maakt haar op zijn zachtst gezegd wat verbitterd. De enige die zij vanaf het eerste moment in haar hart sluit is een klein hondje, dat door zijn eigenaresse nogal onverwacht bij haar wordt gedropt met het verzoek ‘erop te passen’.
Natuurlijk duikt er ook een man op in het verhaal, een heel fijn exemplaar zelfs. Sean is zijn naam, en als lezer zou je bijna verliefd op hem worden. Enige probleem is dat hij daar blijkbaar niet op zit te wachten…

‘Helemaal mijn ding’ is echte chicklit, en leest makkelijk weg. Door de enorme familie en ingewikkelde, doch hilarische relaties hierbinnen onderscheidt het boek zich van veel van zijn soortgenoten. Het houdt de vaart in het verhaal, en zorgt voor flink wat pit. Lekker leesbaar, met als fijne extra nog de make-up tips die Bella, als echte beautyfreak, door heel het verhaal heen prijsgeeft.

Helemaal mijn ding – Claire Cook
ISBN 9789044324952
The House of Books
16,90 euro