Boeken

Hartenstraat: het boek bij de film

De film Hartenstraat draait succesvol in de bioscoop, maar wat heel uniek is dat gelijktijdig ook het gelijknamige boek is verschenen. Wij lazen het.

Om alle dames die de film nog willen gaan zien nog een beetje in spanning te houden, gaan we niet al teveel van het verhaal prijsgeven. Wat in het boek prima lukt is het echte Hartenstraat gevoel overbrengen, net als in de film.

Wie het nog niet wist: de Hartenstraat bestaat echt, en is één van de populaire 9 straatjes in het centrum van Amsterdam. Kleine, smalle straatjes, waar je veel bijzondere zaakjes vindt, en waar de grootwinkelbedrijven nog redelijk buiten de deur blijven.

Dit populaire gebied vormt de perfecte achtergrond voor het verhaal van Hartenstraat. In het boek leer je alle bewoners kennen, hun dagelijkse ditjes en datjes, grote en kleine zorgen, en zeker ook hun liefdes. Veel kleine winkeliers, die samen een hechte gemeenschap vormen, waar ‘nieuwe buurvrouw’ Katje en haar hippe modezaak maar moeilijk tussen lijkt te passen. Zeker met haar buurman Daan botst het behoorlijk…

Hartenstraat leest als een heerlijke roman, tegen een voor iedereen die het gebied wel eens bezocht heeft lekker herkenbare achtergrond. Leuke mensen, beetje stereotype, maar daardoor heerlijk om mee mee te leven. Wil je er blanco aan beginnen, en de personen zelf ‘invullen’, lees het dan voor je de film ziet, zodat je nog niet de acteurs in je hoofd hebt. Heb je de film al gezien, dan is het boek een fijne manier om nog even na te genieten.

Hartenstraat
ISBN 9789048820160
Mistral
€15,-