Boeken

Happy Family Organizer

Bij een organizer voor je gezin denk je misschien aan zo’n handige agenda waarin iedereen zijn afspraken kan zetten. Of zelfs aan een kalender, die je makkelijk op kunt hangen. De Happy Family Organizer heeft dezelfde basis, maar valt een tikkie groter en zwaarder uit. Hij gaat dan ook verder waar andere organizers ophouden.

 
Je vindt hierin namelijk niet alleen een weekplanner per gezinslid, maar ook handige andere lijstjes. Zo zijn er o.a. adreslijsten (handig om al die adressen van klasgenoten van je kinderen in te noteren, hoef je na een speelafspraak niet steeds zo te zoeken), takenlijsten, schoonmaakschema’s, boodschappenlijsten en zelfs ruimte voor het voedingsschema voor de hond of kat. Beetje teveel van het goede? De organizer is een ringband, dus je kunt bladen die voor jou niet (meer) van toepassing zijn, of weekschema’s uit het verleden gemakkelijk uit de map halen. Fijn is dat er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng, zoals werkjes van de kids is.
 
Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn ook bladzijdes ingericht die jullie band als familie benadrukken. Bladen waarop ieder familielid meer over zichzelf kan vertellen, zijn eigen doelen op kan vastleggen. Zo wordt de organizer geen onpersoonlijke manier om op de hoogte te blijven van elkaars afspraken en taken, maar ook een familiedocument waarin precies kan worden vastgelegd hoe jullie als familie in elkaar zitten, wat jullie belangrijk vinden. Om je hiermee te helpen vind je ook nog veel nuttige tips en handreikingen, die je kunnen helpen je familie nog soepeler te runnen.
 
De Happy Family Organizer is door zijn formaat in eerste instantie misschien wat intimiderend. Doordat je er letterlijk uit kunt halen wat je wilt, kun je de organizer helemaal naar jouw gezin en smaak samenstellen. Handige hulpmiddeltjes voeren de boventoon, de tips en oefeningen vormen een fijne aanvulling. Perfect om permanent op de keukentafel of een andere centrale plek in huis neer te leggen.

Happy Family Organizer – Margriet Schmitz-Darwinkels
ISBN 9789021539393
Kosmos Uitgevers
39,95 euro


Happy family organizer
Happy family organizer
Margriet Schmitz-Darwinkel