Boeken

Groot Spreekbeurtenboek

Kinderen in de bovenbouw van de basisschool (of brugklas) die komend schooljaar weer een spreekbeurt moeten houden, hebben er een handig hulpmiddel bij. Het ‘Groot Spreekbeurtenboek’ inspireert, adviseert en informeert over veel, voor de doelgroep goed geschikte, onderwerpen.

Het boek is handig opgedeeld in hoofdstukken die ieder een categorie behandelen. Zo is er het hoofdstuk ‘Tien componisten en muzikanten’, je kunt kiezen voor ‘Tien sporten’ of ‘Tien landen’ bijvoorbeeld. Over elk van de tien uitgelichten personen, zaken of landen vind je ongeveer een A4-tje aan informatie en tips over waar je meer informatie kunt vinden. Daarnaast bevat het boek ook nog een ‘7 stappen naar een superspreekbeurt’ hoofdstuk, waarin je een heleboel practische tips over spreekbeurten in het algemeen vindt.

Voor kinderen die angstig zijn om spreekbeurten te houden is dit een prettig boek. De toon is relaxed, het houden van een spreekbeurt wordt niet ‘groter’ gemaakt dan het is, terwijl er ondertussen wel heel goede tips worden gegeven. Een boek dat eigenlijk in iedere (school)bibliotheek aanwezig zou moeten zijn.

Groot Spreekbeurtenboek – Peter Smit
ISBN 9789044317800
The House of Books
14,50 euro

Groot spreekbeurtenboek
Bestel via Bol.com: Groot spreekbeurtenboek
Peter Smit