Boeken Fashion

Groen is het nieuwe zwart

Er zijn al heel wat kleuren ‘het nieuwe zwart’ geweest, maar dat het komend seizoen groen wordt, dat hebben wij nog niemand horen durven voorspellen. De titel van het boek ‘Groen is het nieuwe zwart’ gaat dan ook niet over de nieuwste modekleur, maar om een ‘way of life’ voor iedereen die fashionable, maar ook milieubewust bezig wil zijn.

‘Verander de wereld met stijl’, zo luidt de ondertitel, en hoe je dat kunt doen lees je allemaal in dit leuke boekje. Een groot deel gaat over kleding (goed nieuws: op eBay struinen naar leuke tweedehandsjes is hartstikke eco verantwoord!), maar er is ook aandacht voor bijvoorbeeld verantwoorde uitstapjes en hobby’s.

Het leuke aan dit boek is dat je veel tips krijgt, die vrijwel allemaal heel haalbaar zijn, zonder dat je nu direct hoeft te veranderen in de gevreesde ‘geitenwollensokkenhippie’. ‘Groen is het nieuwe zwart’ is helemaal gericht op de fashionista, die niet roomser is dan de Paus, en die heus wel weet dat niet (of minder) consumeren eigenlijk best verstandig zou zijn, maar het ondertussen veel belangrijker vindt om er goed uit te zien.

Groen is het nieuwe zwart – Tamsin Blanchard
ISBN 9789061128960
Karakter Uitgevers
17,95 euro

Groen is het nieuwe zwart
Bestel via Bol.com: Groen is het nieuwe zwart
Blanchard, T.