Boeken

Gewoon Fien

Je hebt van die dagen, dat je bijzonder wil zijn. Niet zo gewoontjes, niet doorsnee, nee, écht speciaal en opvallend. Fien heeft dat ook. Ze vindt zichzelf maar saai, en droomt hardop over hoe leuk het zou zijn om bijzonder te zijn.

Haar moeder leidt haar een beetje af, door Fien te vertellen dat de koningin de week erna langs zal komen op school. Waarom knutselt Fien niet iets moois voor haar? Dat doet Fien, en omdat de koningin zo dol is op hoeden maakt zij een hoed. Nou, en daarmee is zij in 1 klap niet meer saai! Ze valt zelfs zo op dat de koningin een praatje met haar komt maken. Die hoed, dat is dus een blijvertje, zo besluit Fien.

Maar al snel komt ze erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo fijn is om op te vallen. En die hoed, die is eigenlijk best onhandig. Ze besluit hem op te sturen naar de koningin, en de dag erna weer zonder hoed, als haar saaie zelf, naar school te gaan. Maar of ze dan opeens ook niet meer opvalt?

‘Gewoon Fien’ is een prachtig prentenboek, met een leuk en herkenbaar thema. Het laat zien dat het helemaal niet zo erg is om ‘gewoon’ te zijn, en dat het zelfs bepaald niet meevalt om altijd maar op te vallen. Sanne te Loo heeft hiermee wederom een zeer aansprekend prentenboek neergezet.

Gewoon Fien – Sanne te Loo
ISBN 9789056379865
Uitgeverij Lemniscaat
12,95 euro

Gewoon Fien
Bestel via Bol.com: Gewoon Fien
S. te Loo