Boeken Favourites Featured Getest

Getest: Bookadoo

Een boek waarin je eigen kind de hoofdrol speelt, zowel qua tekst als foto’s. Dat is het concept van Bookadoo, en wij testten het voor je uit!
Het boek maak je via www.bookadoo.com. Hier kies je uit de verschillende titels. Voor de kleinsten is er ‘Op het potje’, kleuters zullen vooral vallen voor ‘Superkid’ en ‘Dromenland’, terwijl ‘Popstar’ perfect geschikt is voor popsterren in de dop. Wij gingen voor het laatstgenoemde boek.

Het maken gaat gemakkelijk, het belangrijkste is een goede foto. De richtlijnen hiervoor (kind moet bijvoorbeeld recht in de camera kijken) staan duidelijk uitgelegd op de site, maar het valt natuurlijk nog niet mee om met name een klein kind precies op de juiste manier voor de lens te krijgen. Ook kun je bij het maken van het boek een persoonlijke boodschap achterlaten, en enkele bijzonderheden opgeven. Bij het Popstar boek gaat het om de woonplaats en favoriete artiest van het kind.

Na een kleine week, nog eerder dan tijdens het bestellen op de site werd beloofd, valt het boek op de deurmat, en meteen op de kaft is het duidelijk wie er de hoofdrol speelt: jouw kind! Op vrijwel iedere pagina komt zijn of haar beeltenis terug, en ook de naam en andere persoonlijke gegevens worden leuk gebruikt, zodat het echt een persoonlijk boek wordt. Waar dit heel snel gekunsteld over kan komen, is dat bij dit boek gelukkig niet het geval. Het verhaal klopt, en de gepersonaliseerde gedeeltes passen er moeiteloos in.

Het Popstar boek bevat redelijk veel tekst, en kan echt als (voor)leesboek worden gebruikt. Het ‘model’ voor dit boek, op wiens lijf het hoofd van jouw kind wordt geplakt, is een jaar of 8, of zelfs iets ouder. Dat zorgt ervoor dat het boek er het meest waarheidsgetrouw uitziet als jouw kind ook ongeveer deze leeftijd heeft. Maar ook bij een kleiner kind, ons proefpersoon is 5, komt het helemaal goed, al is het natuurlijk vreemd jouw kleuter opeens met het lijf van een groter kind te zien.

De uitvoering van het boek is erg netjes en kwalitatief goed. Wij kozen de hardcover variant, met een stevige kartonnen kaft, maar een softcover is ook mogelijk. De prijzen zijn respectievelijk 26,95 en 19,95 euro, en die zijn erg redelijk voor 35 pagina’s op A4 formaat, met op iedere pagina grote afbeeldingen. Ook de gratis visitekaartjes, eveneens gepersonaliseerd, vielen erg in de smaak en zijn erg leuk om uit te delen aan vriendjes en vriendinnetjes.