Boeken

Gelukskoekje

Veel internationale romans die de Nederlandse boekwinkels halen spelen zich af in Amerika of Engeland, en alleen daarom zijn we al blij met ‘Gelukskoekje’, dat zich in China afspeelt.

Isabelle is geboren en getogen in Amerika, maar heeft Chinese roots. Als haar leven in Amerika niet zo lekker loopt besluit zij naar China te vertrekken, iets dat haar zus Claire al eerder deed. De cultuurshock blijkt enorm, opeens is ze een buitenlander, al ziet ze er hetzelfde uit als de lokale bevolking.

Isabelle gaat aan de slag bij een expatmagazine en doet daar de culinaire recensies. De gerechten die zij ontdekt doen je om en om gruwelen danwel smullen, en gaandeweg krijg je een heel interessant kijkje in de Chinese cultuur en haar bijzonderheden. Maar waar Isabelle had gehoopt dat het leven in Beijing gemakkelijker zou zijn dan in New York, blijkt dat in de praktijk best tegen te vallen. Een leuke baan, een fijne date: wat in New York niet leek te lukken is ook in Beijing niet zo gemakkelijk.

‘Gelukskoekje’ neemt je mee naar de hippe kant van China, waar jonge mensen met dezelfde problemen worstelen als hier. Een bijzondere setting voor een fijn leesbare roman met interessante hoofdrolspelers.

Gelukskoekje – Ann Mah
ISBN 9789032511654
De Kern
16,95 euro

Gelukskoekje
Bestel via Bol.com: Gelukskoekje