Boeken Culinair Favourites Getest

Gelezen: Rudolph’s cupcakes

Rudolph van Veen ken je als kok van Life4You, maar wist je dat hij daarnaast ook meesterpatissier is? Als er dus iemand het eerste, echte Nederlandse boek over cupcakes moet maken, dan is hij het wel!

Natuurlijk, er zijn al boeken met cupcake recepten te koop in Nederland. Maar deze zijn over het algemeen afkomstig uit het buitenland, al dan niet vertaald, en bevatten vaak ingrediënten die je in Nederland nauwelijks kunt krijgen. Rudolph richt zich met Rudolph’s cupcakes expliciet op de Nederlandse markt, met ingrediënten die je in iedere supermarkt vindt.

In het boek maakt hij alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten. Geen kleurstof, geen glitters, nergens voor nodig! Het boek begint heel handig met een aantal praktische tips, uitleg over gereedschappen en ingrediënten en oplossing voor de meest voorkomende problemen. Hierop volgen een aantal basisrecepten voor de cupcakes en toppings, om vervolgens te beginnen met het echte werk.

Van de grappig in een ijshoorntje gestoken ‘I-Scream’ tot de hartige cupcake ‘Viva Mexico’, in het boek vind je cupcakes in alle mogelijke smaken. Altijd voorzien van een prachtige foto, waar je direct trek van krijgt, en een zeer duidelijke omschrijving. Een boek om je vingers bij af te likken, maar je wel met een probleem opzadelt: welke zullen we als eerste maken?

Rudolph’s cupcakes – Rudolph van Veen
ISBN 9789045201634
Karakter Uitgevers
16,95 euro