Boeken Favourites Featured Getest

Gelezen: Noorderlicht – Suzanne Vermeer

Het lijkt een beetje op Cluedo: je hebt een groep mensen, in een afgesloten gebied, en minimaal 1 daarvan is een moordenaar. Maar wie? En waarom? En hoe? Tijdens het lezen van Noorderlicht van Suzanne Vermeer vraag je je dat steeds meer af.

En dat terwijl het reisje zo leuk begon. Kim, een jonge vrouw die al heel wat heeft meegemaakt, besluit het roer om te gooien en een positieve wending te geven aan haar leven. Samen met haar beste vrienden, die elkaar niet allemaal kennen danwel aardig vinden, gaat zij op een bijzondere reis. Niet wetend dat niet iedereen dat zal overleven…

De reis voert naar Noorwegen. Hier heeft Kim een bijzondere tocht die een week zal duren georganiseerd. Waar de eerste nacht nog in een comfortabel hotel plaatsvindt, verplaatst de groep zich al snel verder het ruige, besneeuwde landschap in, en reizen zij per hondenslee. Een bijzondere ervaring, die de groepsleden al snel dichter bij elkaar brengt. Al vinden ze elkaar lang niet allemaal even aardig, en heeft ieder van hen nog regelmatig het hoofd vol van zorgen en problemen die hen vanuit Nederland niet loslaten. Elk van hen lijkt wel een reden te hebben om een ander iets aan te doen, en het is maar de vraag of de groep juist inschat wie vrienden zijn, en wie juist vijanden.

Noorderlicht is het laatste boek dat Paul Goeken onder het alias Suzanne Vermeer schreef. Hij overleed eerder dit jaar, waarmee ook direct het geheim achter de naam Suzanne Vermeer bekend werd. Jarenlang werd ‘haar’ identiteit geheim gehouden, terwijl de boeken stuk voor stuk bestsellers werden.

We zijn ervan overtuigd dat ook Noorderlicht weer gretig aftrek zal vinden, en terecht. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd, en al voel je al vanaf het begin van het boek aan dat er iets te gebeuren staat, het duurt tot op de laatste pagina’s voor je er achter komt wat dat nu precies was. Een pageturner om het koud van te krijgen!

Noorderlicht – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400500433
A.W. Bruna
14,- euro