Boeken Favourites Featured

Gelezen: Klittenband

De Nederlandse auteur Liv duikt het wereldje van de Gooische vrouwen in, en treft daar tv-presentatrice Nicky, haar zus en interieurstyliste Esmée, zwangere Fleur en nymfomane Marleen aan. Onderling bevriend, althans, ze kennen elkaar allemaal via Nicky. Ze hebben allemaal zo hun eigen problemen.

De vriend van Nicky is vertrokken met als laatste verwijt ‘We doen het nooit meer!’, Esmée is al jaren weduwe (en doet het ook niet meer), zwangere Fleur zit met een man die wél wil, terwijl haar hoofd er niet naar staat, en Marleen doet het met tal van mannen, behalve met die ene waarmee ze het zo graag zou willen. En dan hebben we het alleen nog maar over hun seksleven, want ook daarbuiten loopt het met de meeste dames niet zo vlotjes.

In het begin van het boek zorgt dat vooral voor een stukje leedvermaak bij de lezer. Fijn, dus ook in het zo perfecte Gooi hebben de dames het heus allemaal niet zo geweldig voor elkaar! Gaandeweg leer je alle dames echter beter kennen, en ‘verdwijn’ je als lezer als het ware in het verhaal.

Klittenband is een echt vriendinnenboek, met veel seks, maar ook veel gebrek daaraan. Shoppen, drinken, liefde en verdriet, en als toetje nog een paar geheimen: een heerlijk boek dat doet denken aan Gooische Vrouwen, en tegelijkertijd een ode is aan alle vrouwen van Nederland.

Klittenband – Liv
ISBN 9789061125570
Karakter Uitgevers
14,95 euro