Boeken Favourites Getest

Gelezen: In het diepe

In het diepe van Lucy Diamond speelt zich af aan de Engelse kust. Hoofdpersoon Evie is daar terecht gekomen nadat ze het strandcafé van haar overleden tante heeft overgenomen. Eigenlijk was iedereen een beetje verbaasd dat deze tante het café uitgerekend aan Evie naliet, het zwarte schaap van de familie. Alsof zij zo’n verantwoordelijkheid aan zou kunnen! Snel verkopen luidt dan ook het devies, maar een brief van haar tante, het enige familielid dat haar wel leek te begrijpen, doet Evie anders beslissen: ze gaat het strandcafé zelf runnen!

Dat valt echter nog niet mee, met ongemotiveerd, onbeleefd personeel en geen enkele horecaervaring. Daarnaast lijkt ze in het dorp ook niet echt welkom te zijn. Het strandcafé lijkt al snel één van Evies vele mislukkingen te worden. Maar dan melden zich opeens een aantal redders in nood: een goede serveerster, een geweldige taartenbakster en een ervaren, en zeer leuke, kok. Zal het dan toch lukken om het strandcafé tot een succes te maken én geaccepteerd te worden in de lokale gemeenschap?

‘In het diepe’ is een heerlijke roman, met een zeer symathieke hoofdpersoon. Tijdens het lezen voel je je bijna onderdeel van de, op het eerste gezicht gesloten gemeenschap van het kustplaatsje. Het verhaal heeft vaart, verrassende wendingen en romantiek. Een echte feelgood roman!

In het diepe – Lucy Diamond
ISBN 9789047520467
Van Holkema & Warendorf
19,99 euro