Boeken Culinair Favourites Featured Getest

Gelezen: Het caravan kookboek

Denk jij bij kamperen ook direct aan simpele, niet al te smaakvolle gerechten? Bonen uit blik, aangebrande gebakken eieren of een hamburgertje, veel verder gaan de kookkunsten van menigeen niet zodra de luxe keuken wegvalt en een tweepittertje in de open lucht zijn intrede doet.

Toch schijnt het te kunnen, lekker koken op de camping. Monica Rivron heeft er ervaring mee en schreef Het caravan kookboek om jou ook op weg te helpen. Dat begint handig, met een rijtje ingredi├źnten en spullen die je van huis vandaan mee moet nemen, om je maaltijden net wat meer smaak te geven en makkelijker te bereiden. Dat is nogal wat, maar natuurlijk kun je daarin zelf keuzes maken. Zonder muffinblik en slow cooker red je je best een paar weken tenslotte! Vervolgens kom je verschillende tips voor (zelfbereid!) eten voor onderweg tegen, gevolgd door snacks & salades, hoofdgerechten, borreltijd en desserts, cakes & brood.

Nu zullen we eerlijk zijn: een deel van de gerechten in dit boek zou ons zelfs in onze luxe thuis keuken nog best wat tijd en moeite kosten. Er zijn er echter ook meer dan voldoende waar we ons zelfs op de camping zelfs aan durven te wagen. Dichtgeschroeide tonijn op een bedje van rucola en bietjes blijk je in een handomdraai te kunnen maken, en ook de Mediterrane kip kost nauwelijks meer moeite dan een hamburger.

Het caravan kookboek is een boek vol inspiratie, vol gerechten waarvan je niet had gedacht dat ze zo eenvoudig in elkaar te zetten waren. Sommige wat meer geschikt voor de kookliefhebber, maar ook de wat minder getalenteerde kok zal absoluut zijn menu flink kunnen uitbreiden.

Het caravan kookboek – Monica Rivron
ISBN 9789061128502
Karakter
17,95 euro