Boeken Favourites Getest

Gelezen: Glee

Vervelend, die zomerstop op tv. We missen onze favoriete series! Gelukkig kun je van Glee ook genieten in boekvorm.

Ok, de boeken zijn misschien in eerste instantie gericht op jongeren, maar eigenlijk lezen ze heerlijk weg voor iedere Glee fan. In het eerste deel ‘Het begin’ kijk je mee op McKinley High in de periode vlak voor de serie begint. De verhalen sluiten perfect aan bij de serie, en het boek leest heerlijk weg op een zonnige dag in de tuin, of op een regenachtige dag op de bank.

Deel twee, De uitwisseling, speelt in de periode dat de serie ook speelt, maar beschrijft een verhaal dat niet in de serie voorkomt. De kids van Glee krijgen bezoek van een andere Glee club… uit Frankrijk! Deze groep blijkt qua samenstelling (nerds vs mooie mensen) veel overeenkomsten te vertonen, wat natuurlijk tot heel wat kleine en grote spanningen en lol zorgt.

De Glee boeken zou je kunnen lezen zonder de serie te bekijken, maar met een beetje achtergrondkennis en de personages alvast goed in je hoofd lezen ze wel een stuk leuker. Je ziet de beschreven verhalen als het ware gebeuren, net alsof ze niet van de buis zijn! Er is echter wel 1 ding dat we behoorlijk misten: de muziek. Daarvoor zullen we toch echt even geduld moeten hebben tot de serie weer begint.

Glee Het begin / De uitwisseling – Sophia Lowell
ISBN 9789048808236 / 9789048810512
Moon
6,99 euro per stuk